Нашите честоти

Get Adobe Flash player

SMS поздрави

sms-pozdravi

Слушай онлайн

Слушай с любимия си плейър

                     или ни слушай в tunein:

        tunein logo 2px

Новини

katastrofadefile

Камери в Кресненското дефиле искат жителите на общините Кресна и Струмяни. Хората настояват скоростта на автомобилите да бъде следена с видеонаблюдение, за да се намалят катастрофите в участъка. Според местните солените глоби за превишена скорост са единствения начин да се спрат инцидентите в дефилето. А там много често е напрегнато и опасно. Заради летните почивки, в близките седмици хората в Кресна очакват трафикът през дефилето да стане непоносим. Затова местните искат в опасния район възможно най-скоро да бъдат поставени камери. От Агенция "Пътна инфраструктура" писмено обясниха, че въпросът ще има ли камери в дефилето трябва да се постави пред Министерството на вътрешните работи. От МВР пък прехвърлиха топката към АПИ, като подчертаха, че именно пътната агенция и общините са тези, които трябва да поставят камери, ако се прецени, че такива са необходими. Само в последните две седмици трима души загубиха живота си при тежки пътни инциденти в Кресненското дефиле.

abitbansko

Банско създаде нова особено тържествена традиция – да изпрати абитуриентите от Випуск 2017 с общоградско честване. Едни до други застанаха възпитаниците на Професионалната гимназия по електроника и енергетика, Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов“ и Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“. Кметът на града Георги Икономов им пожела „На добър час“, поемайки ангажимент да помага на младежите винаги, когато се наложи. Уважение към абитуриентите изрази и депутатът от Банско Александър Мацурев.

tirove4345

Превозвачи излизат на протест заради системните опашки на ГКПП Кулата – Промахон. За поредна сутрин опашката на границата с Гърция е голяма. Някои шофьори чакат вече часове, а други – с дни. От Съюза на българските транспортни работници ще обявят какви ще бъдат протестните им действия, които ще започнат в понеделник, 29 май, и ще бъдат поетапни.Според граничните власти в Гърция причината за опашките е ремонта на едно от трасета. По думите на шофьорите обаче това не е истинската причина и опашките са винаги големи.

tok144

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ,  за периода 29 май – 02 юни 2017 г. включително, се налагат кратковременни оперативни  превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върху които са извършвани планирани  дейности.

drangov
Утре Петрич почита 145-годишнината от рождението и 100-годишнината от героичната смърт на полк. Борис Дрангов. Началото ще бъде поставено в 10.00 ч. в петък с отслужването на литургия в църквата на село Дрангово. В 11.30 ч. пред Военен паметник „Дрангова чешма”  патриотични стихове и изпълнения ще предшестват ритуала по полагането на цветя и венци. Официални слова ще произнесат кметът на община Петрич Димитър Бръчков и вицепрезидентът Илияна Йотова, която ще бъде официален гост. Неврокопския митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва от. В 12.00ч. с камбанен звън от всички църковните храмове на Неврокопска епархия ще бъде засвидетелствана почитта към живота и делото на  полк. Борис Стоянов Дрангов. От 18.00 ч. в салона на читалище „Братя Миладинови - 1914” започва научна конференция на тема „Полковник Борис Дрангов – един век по пътя на величието”. В хода на форума ще бъде премиерата на книгата „Борис Дрангов и скопската школа” с автор Красимир Узунов. Предвидено е и представянето на идеен проект за изграждането на паметник на полк. Дрангов във Военна академия „Георги С. Раковски”. Час по-късно ще бъде открита фотодокументална изложба със снимки от албума на сем. Дрангови. 
В 20.00 ч. започва празничен концерт на градския площад в Петрич. В 21.00 часа се поставя началото на тържествената вечерна проверка. Строят ще приеме председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Официални гости ще бъдат също вицепремиерът Валери Симеонов, главният прокурор Сотир Цацаров, председатели на парламентарни групи в 44-то Народно събрание, народни представители от всички политически сили, областният управител Бисер Михайлов. В Петрич специално за повода ще пристигнат внуците на полк. Дрангов - Борис Дрангов и Райна Дрангова.

banskoobshtina204565

Община Банско бе удостоена с приза „Град на финансовата устойчивост”. На състоялата се церемония по награждаване на победителите в 10-тото юбилейно издание на проекта „Най-добрият град за живеене в България” 2016, зам.-министърът на финансите, Кирил Ананиев, връчи приза на зам.-кмета на Банско, Асен Кирицов. За първото тримесечие на тази година община Банско е реализирала 3 700 000 лв. собствени приходи. Зам. министърът призовава бизнесът да продължава да инвестира в българските градове, за да може с всяка изминала година да се увеличава броя на градовете, които ще кандидатстват за тези призови места.

gerbblag

Завършването на автомагистрала "Струма“ и изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Това са основните приоритети пред народните представители от ГЕРБ в Пиринско. Депутатите вече са внесли питане до МРРБ за това има ли закъснение по сроковете за изпълнение на участъка на аутобана през Кресненското дефиле. Народните представители дадоха първата си пресконференция, точно един месец от началото на работата им в Народното събрание и обещаха да организират регулярни приемни за гражданите във всички общини.Пиринската група депутати представиха и комисиите, в които членуват. Оказа се, че имат представителство във всички сектори, така че обещават да решават проблеми и да търсят решения за развитието на Благоевградския регион.

korneliia-ninova

Група членове на БСП – Петрич са изпратили жалба до председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, с която жалба те настояват за промени в стила на работа на общинското ръководство на социалистите. Според тях БСП – Петрич не участва в обществения и политическия живот на общината. Не предлага идеи, решения, не предизвиква дебати и не може да се нарече социална партия. По тази причина те искат да се проведе среща-дебат за спасяването на БСП в община Петрич, на която да присъстват и т.нар. вътрешнопартийни „революционери“, общински партийни ръководители и членове на централното партийно ръководство. Другото искане на изпратилите жалбата е, да се направи пълна ревизия на финансовото, организационно и кадрово състояние на партията на местно ниво.

belasica html m10f91db

За едно десетилетие от напълно непозната за страната, планина Беласица се превърна в най-новата туристическа дестинация в България. Заслугата е и на председателя на ТД „Калабак“ Григор Дремджиев, който утчонява, че през 2013 и 2014 г. е успял да сбъдне своя мечта – най-посещаваните върхове и местности да бъдат обозначени с информационни табели, които да ориентират туристите, идващи в планината. Първите табели са поставени на първенеца на Беласица – вр. Радомир, вр. Конгур и триграничния вр. Тумба. На по-важните отклонения на билния път са монтирани указателни табели в различните посоки към обекти и населени места. Сега всеки, който идва за пръв път в Беласица, няма да пропусне историческия проход „Железни врата“, свързан с гръцкото нашествие през 1925г., и местността Щаба, където е бил щабът на българската армия по време на Първата световна война. Туристите имат възможност не само да се наслаждават на великолепните гледки от двете страни на билото, но и да научат нещо повече за богатото историческо минало на Петричкия  край.

handbaldecapetrich

В Зала „Арена Петрич” се играха решителните срещи за определяне на отборите, добиващи право за финалната фаза за държавното първенство по хандбал за деца, което ще се проведе в Горна Оряховица от 2 до 4 юни. В първата среща детският отбор на „Беласица“ победи „Пирин“ – Гоце Делчев със 17:9.  Вторият мач бе между отборите на ЦСКА и „Пирин“ – Гоце Делчев. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 1:6. Най-интересен бе мачът между отборите на „Беласица“ и ЦСКА. Възпитаниците на Красимир Мелков сътвориха доста интересни атаки пред „червената” врата, като най-атрактивен бе 11 - годишният Петър Спасов, който съвсем заслужено обра овациите на присъстващите в залата, след като бележеше много красиви голове и беше с най-големи заслуги за спечелване на срещата с 11:5. Веднага след срещата се състоя  и официалното награждаване . Купа и златни медали получи отборът на „Беласица“. Купа и сребърни медали получи отборът на ЦСКА. Купа и бронзови медали получи отборът на „Пирин“ – Гоце Делчев. Раздадени бяха и индивидуални награди-за най-добър защитник, голмайстор, най-полезен състезател и най-добър вратар. Треньорът на ОХК „Беласица“ Красимир Мелков сподели, че в момента в отбора са 25 деца на 12- годишна възраст , които  от 2 до 4 юни в град Горна Оряховица ще премерят сили на финала с отбори от зоните „Мизия“, „Тракия“ и „Черно море“ за спечелването на медал. 

Страница 1 от 422