Нашите честоти

Get Adobe Flash player

SMS поздрави

sms-pozdravi

Слушай онлайн

Слушай с любимия си плейър

                     или ни слушай в tunein:

        tunein logo 2px

Новини

banskoimoti34223

Българските купувачи вече се изравниха с руснаците, сключили сделки с ваканционни имоти, предимно в Банско и по морето, през 2017-а г. Според последните анализи, българските купувачи са 35 на сто от общия пазар, а делът на руските граждани е 36 %. Местният пазар вече е устойчив, а не временно активизиран за сметка на руския. Брокерите подчертавали, че вече ставаме свидетели на създаването на култура за инвестиции във ваканционни имоти, включително на българи, които работят и живеят в чужбина. Прогнозата за 2018-та година е, че отново ще се наблюдава разрастване на пазара с 5 до 10 на сто.

noj72

Трима младежи бяха наръгани с нож на излизане от дискотека в Благоевград тази сутрин. Състоянието им е стабилно, едно от тях е с прободна рана в бедрото, а другите две са в малко по-тежко състояние с прободни рани в областта на корема. Няма пряка опасност за живота им към този момент, според лекарите. Инцидентът е станал на ул. „Александър Стамболийски” към 05.30 часа. Най-вероятно скандалът между две групи момчета е станал заради момичета, които са придружавали пострадалите момчета. Тримата пострадали са били част от приятелска компания, състояща се от 8 момичета и момчета. Те са били нападнати от трима неизвестни нападатели. Младежката компания твърди, че може да разпознае извършителите. В момента те се издирват от полицията.

izlozhbajivotni2142

Изложение на редки и застрашени породи домашни животни ще се проведе в симитлийското село Крупник. Местни жители и гости ще видят най-добрите екземпляри кози и пръчове от породите „Малешевска” и „Калоферска”, коне и кучета. Събитието ще се проведе тази събота в 10:30 часа. То се организира от Асоциация за опазване и развъждане на местна дългокосместа коза за пета поредна година. Изложението има конкурсен характер, а  в него участие ще вземат всички членове на асоциацията от общините Симитли, Сатовча, Кресна и Петрич. Ще има специално дефиле на породистите четириноги. Целта на организаторите е вниманието да бъде насочено към възстановяване на изконните български традиции в отглеждането на животни. Очакват се и гости от съседна Гърция.

zlatnaverijka

Римската златна  верижка, която бе открита по време на археологическите проучвания в Хераклея Синтика край Рупите това лято е приблизително 24 карата. Тя е на възраст повече от 16 века, но се е запазила перфектно. Изработката на накита, който тежи 49,28 грама, е изящна. Важното интердисциплинарно изследване се проведе благодарение на отличното сътрудничество на Исторически музей Петрич и Археологическия музей при БАН. Д-р Бойка Златева и д-р Деян Лесигярски,  химици от СУ "Климент Охридски" и БАН изследваха с преносим флуоресцентен рентген избрани метални находки от злато, сребро и бронз от античния град Хераклея Синтика, съдържащи се в богатата колекция на Исторически музей Петрич. Това даде  по - точна представа на археолозите за античното ювелирство и торевтика.

melnik

Мелник ще посрещне стотици младежи за студентския празник на 8 декември. Над 90% от легловата база в най-малкия ни град вече е резервирана. С младите гости населението ще се увеличи поне 4-5 пъти. Пълни са и доста хотелски комплекси и къщи за гости в съседните на Мелник села.  В частните квартири нощувки се намират и за 12 лева, а хотели предлагат за по 20-25 лева нощувка със закуска. В по-лускозните хотелски комплекси две нощувки със закуски и празнична вечеря струват между 100 и 120 лева.

dsc 1586

Започна онлайн гласуване във второто издание на Годишните награди в туризма. Община Сандански е номинирана в категория „Туристическа дестинация“. Инициативата на Министерството на туризма има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката различни места, събития и дадености на страната. Гласуването ще бъде ограничено на база IP адреси. За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.

23658528 1974427159237636 9042053568734107410 n

По случай Деня на християнското семейство, за четвърта поредна година, Детският младежки парламент при Общински детски комплекс град Петрич, проведе благотворителна инициатива " Дарителско сърце". В нея се включиха както възпитаниците на ОДК- Петрич, така  и техните родители. От благотворителния концерт и базар бяха събрани 1233 лв. като сумата бе дарена за спешната операция на Марин Сидеров от Петрич.

halki

195 cемейcтва от Петpич ще отпpазнyват златни и cpебъpни cватби на 16 деĸемвpи тази година. Oт тяx 61 cемейcтва ща отбележат златна cватба, а 134 cpебъpна. Организатор на събитието е фирма „Обредни дейности“ заедно с община Петрич. Градът е с над 30-годишна традиция в отбелязването на златните и сребърни сватби, сподели директорът на „Обредни дейности“ Мария Кусимитрева. Тази година ритуалите са повече в сравнение с миналата година. До месец ноември 194 двойки са подписали брак, а миналата година за същия период са били осъществени 185.

en.eff

Ниските температури традиционно водят до ръст на сметките за ток


С понижаването на температурите в последните дни потреблението на електроенергия се повиши. Броят на домакинствата в България, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от Европейския съюз. Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември. Това, разбира се, се отразява и върху размера на месечните фактури.

Тъй като консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток, „ЧЕЗ Електро България“ АД призовава към разумно потребление и прилагане на мерки за енергийна ефективност.

Санирането на жилището ни, изключването на електроуредите, които не се ползват, изборът на уреди с висок енергиен клас са мерки, които се изплащат сравнително бързо и освен до намаляване на месечните сметки за ток, водят и до повишаване на комфорта в дома.

„ЧЕЗ Електро България“ АД от няколко месеца предлага на клиентите си електронната услуга „Енергиен мениджър“, нов продукт за оптимизиране на енергийното потребление. Чрез него потребителите получават справка за потреблението на електроенергия за 36 месеца назад, анализ на консумацията и идентифициране на възможностите за спестяване на разходи.

Наскоро Дружеството предложи на своите клиенти и ексклузивна оферта за покупка на висок клас климатици с отстъпка от 331 лв. Офертата е налична на сайта на компанията www.cez.bg и в центровете за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД.

Вторник, 21 Ноември 2017 12:35

"Бъди човек" в Разлог и Банско

От Manager

badichovek23324

За 8-ми пореден път в Разлог стартира кампанията "Бъди Човек" в помощ на пенсионерите в нужда. Вече 4 години подред организаторите успяват да стоплят сърцата на възрастните хора. Тази година кампанията ще се проведе отново на 21-ви декември. Има нужда от доброволци, които да помагат в разнасянето, пазаруването и приготвянето на празничните пакети, както и от хора, които да дарят продукти за осъществяването на тази инициатива. До момента има остатък от предишната кампания в размер на 80 лв. с който да се зарадват 3-ма пенсионери в нужда. Тази година и в Банско ще се проведе инициативата "Бъди Човек", като хората, които се заеха с нелеката задача и организацията, са Георги Ангелов и Десислава Клечерова.

Страница 1 от 451