Нашите честоти

Get Adobe Flash player

SMS поздрави

sms-pozdravi

Слушай онлайн

Слушай с любимия си плейър

                     или ни слушай в tunein:

        tunein logo 2px

Новини

tok992

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.  Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.  Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 15 - 19 януари 2018 г.  включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.

srebarenizvor

Община Банско иска да облагороди прочутия Сребърен минерален извор в град Добринище. Заради лековитата вода тук всеки ден идват стотици хора от съседните населени места, от други общини, пътници от цялата страна и чужбина. Да се слезе до живителната течност не е много лесна работа, при положение, че носите туби и бутилки. Водят се преговори със собствениците вече няколко години, за да се купи имота от тях, но те настояват да получат много високи суми. Водата в Сребърния извор е годна не само за миене, но и за пиене, твърдят местните хора. Температурата й е между 30 и 40 градуса, богата е на сребърни йони. Тя е бистра, без мирис и утайка, слабо е минерализирана. Лечебните й свойства се знаят от десетилетия, изследвана е многократно от специалисти. Водата лекува проблеми на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, гинекологични, кожни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания, невралгии, ишиас, лумбаго, ревматизъм, жлъчка, бъбреци, цистити, кожни заболявания. Най-много помага за лечение на очите. Те трябва да се плискат с водата по няколко пъти на ден. Сребърната вода е много ценна и за рани, с нея те заздравяват много бързо и не болят толкова много”, разказва кметът на Добринище Китан Галчев.  

bansko28

През последното денонощие са извършени 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината в обекти разположени на територията на град Банско като няма нито едно констатирано нарушение. Това каза Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" към НАП - София. По-голяма част от извършените проверки са били "Проверки с наблюдение" в заведения за хранене и няколко проверки съвместно със служители на МВР в обменни бюра. Владимир Василев от НАП коментира още, че в Банско проверките са значително повече от Боровец, като до този момент в града и околните места те са над 500.

Петък, 12 Януари 2018 13:12

Татяна и Таня да почерпят

От Manager

svtatiana

Днес православната църква почита паметта на Св. мъченица Татяна. Тя е раннохристиянска мъченица, родена в семейството на богато, но криещо вярата в християнството римско семейство. Татяна поема пътя на целомъдрието от дете. Заради големите мъчения, на които била подложена поради вярата си, църквата я канонизира като Света великомъченица. Тя е една от малкото светии, които са почитани и в Католическата, и в Православната църква и е особено популярна в Русия. Имен ден празнуват жените с имената Таня и Татяна.

spartacusfighting

Петричанин ще участва в популярния международен турнир Spartacus Fighting Championship, който ще направи шестото си издание на 13-ти януари в столичната зала "Арена Армеец". Oрганизаторите са подготвили 6 часа гладиаторски битки между български бойци и топ състезатели от чужбина. Професионалната галавечер ще стартира с турнир между представители от 6 топ клуба по ММА в страната. В него ще има само един победител, който ще осигури парична награда както за себе си, така и за своя клуб. Освен тях галавечерта ще включва и цели 14 професионални битки - 11 ММА срещи, две срещи по правилника на К-1 и една муайтай среща. Четирите главни битки ще са за шампионски титли на организацията. Петричанинът Борислав Трайков също ще участва в гала вечерта на бойците. В категория 90 кг той ще излезе срещу Атанас Запрянов.

kirilkotev

Кметът на община Сандански – Кирил Котев издаде Заповед, която забранява влизането, преминаването и пускането на животни през селскостопански земи с посеви, трайни или цветни насаждения. Заповедта се налага поради зачестилите сигнали в община Сандански. На лицата, нарушили забраната, ще се налага глоба в максимално предвидения от закона размер – 500 лв. При повторно нарушение се налага глоба от 800 лв. Забранява се и свободното пускане на всякакъв вид животни на обществени места, на улици, тротоари, паркове, стадиони, културни и спортни зали, вътрешно квартални градинки, междублокови пространства, в предназначени за общо ползване части от сгради и др. При нарушение на забраната се налага глоба от 200 лв. На нарушителите ще бъдат съставяни актове за установяване на административно нарушение, въз основа на които ще се издават наказателни постановления.

karakachanov-nova-televizia

Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира по Нова телевизия решението на правителството за изграждане на втори кабинков лифт над Банско и протестите свързани с това решение „За разлика от София, в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: „Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин”, каза в ефира на Нова Телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов. „Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин", откровено лъжат. Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско”, поясни министърът. „На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една група хора да говорят от тяхно име и „да се грижат за техните интереси”, каза още Каракачанов. Днес в София ще има протест и контрапротест по решението за втория лифт в Банско.

hotelsamokov

Над 100 представители на туристическия бизнес, културни институции и неправителствени организации от България и Македония взеха участие в търговско изложение, организирано от Областния информационен център в Благоевград. Бяха представени информационни и рекламни материали, популяризиращи граничните райони на двете страни като обща туристическа дестинация. Всички общини в Благоевградска област и осем от съседна Македония взеха участие в туристическия форум. По данни на Националния туристически институт все повече българи избират да пътуват в Македония, а през последния месец 40 хиляди македонски граждани са посетили България.

skoba

Общинският съвет в Сандански промени Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота и спокойствието на гражданите и даде повече правомощия на служителите от звено „Синя зона“. От началото на тази седмица те са упълномощени със заповед на кмета Кирил Котев да съставят фишове за неправилно паркиране на моторни превозни средства на тротоари, пешеходни пътеки, кръстовища и зелени зони. Нарушителите ще бъдат санкционирани. Във връзка с въведената промяна няколко паркинга са допълнени към платената зона за паркиране. Първият се намира от двете страни на Парк хотел „Сандански”, вторият е на ъгъла на улица „Малешевска“ и улица „Скопие“, срещу сградата на полицията в града. Третият паркинг е от кръстовището на улица „Малешевска“ с улица „I-ви май“ до кръстовището на улица “Места“, пред пожарната. Началото и краят на зоните за платено паркиране са обозначени с неподвижен пътен знак.

sad40 1

Районна прокуратура – Петрич внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършено от него престъпление преди две години. Следобед на 7 март 2016 г., в землището на гр. Петрич, обвиняемият  е извършил блудствени действия с непълнолетно 14-годишно момиче. Мъжът употребил сила, за да отведе принудително  детето в местността „Кюпищата“ в планина Беласица, в близост до водохващането на река Луда Мара. Предстои насрочване на съдебното заседание по делото.

Страница 1 от 457